Inloopbijeenkomst N638

Streven was om tijdens deze bijeenkomst het Definitief Ontwerp te presenteren en een toelichting op de (uitvoerings)planning te geven. De voorbereiding van het project heeft echter vertraging opgelopen, waardoor deze informatie op 11 maart nog niet gepresenteerd kan worden. Om deze reden is besloten de Informatieavond te verzetten naar een latere datum; naar verwachting najaar 2019. Omwonenden worden hierover te zijner tijd geïnformeerd.

Aanleidingen uitstel

Er zijn meerdere aanleidingen voor de vertraging. Zo bleek uit het ecologisch onderzoek dat er nog beter gekeken moet worden naar de flora en fauna en zodoende worden er nu bepaalde maatregelen getroffen. Die hebben echter tijd nodig zich te bewijzen. Ook is vanuit de omgeving nadrukkelijk de wens uitgesproken om in het late najaar geen wegafsluitingen toe te passen, omdat de vele (boom)kwekerijen dan veel transport hebben vanwege het plantseizoen. Daarnaast bleek de noodzakelijke verlegging van kabels en leidingen een risico op vertraging in de planning met zich mee te brengen. Al met al is het verstandig om de uitvoering van het groot onderhoud te verplaatsen.

Planning

De uitvoering zal starten in het voorjaar van 2020, omdat dan de weersomstandigheden weer goed genoeg zijn voor de (asfalt-)werkzaamheden. Dit jaar zal wel gestart worden met werkzaamheden aan nutsvoorzieningen, met name verleggen van kabels en leidingen. Om deze werkzaamheden mogelijk te maken zijn enkele bomen en hagen langs de rijbaan gekapt of gerooid.

Meer informatie

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op met de omgevingsmanager voor de N638 (zie hiervoor de projectpagina brabant.nl/n638) of met de provincie via het contactformulier.

Contact

Informatieavond N638 Zundert-Rucphen van 11 maart geannuleerd

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.