N629

Dat plan ligt van 26 januari tot en met 8 maart ter inzage. Tijdens de inloopavond konden belangstellenden bij diverse vertegenwoordigers van provincie, gemeente Oosterhout en gemeente Dongen terecht met vragen over de inhoud en de procedure van dit Ontwerp-inpassingsplan en het indienen van een zienswijze.

80 bezoekers

Zo’n tachtig belangstellenden bezochten deze informatieavond. Zij kregen via een 3d versie van het voorlopige ontwerp een goed beeld van hoe de weg straks globaal in het landschap komt te liggen. Het leidde tot specifieke vragen over de locaties waarop ingezoomd kon worden. De kaart is ook via deze site te bekijken.

Fase 1 aansluiting op A27

Naast het tracé van ‘Bundeling-Noord’ (fase 2) is op de 3d kaart ook het tracé van de aansluiting van de N629 op de A27 bij Oosterhout (fase 1) te bekijken. Ook daarover hadden sommige bezoekers van de informatieavond nog vragen en opmerkingen. De procedures van fase 1 zijn al eerder doorlopen en ook is het bestemmingsplan al vastgesteld. De provincie bereidt momenteel de aanbesteding voor, met als doel om eind 2018 te kunnen starten met de uitvoering van deze fase.

Dromenlab

Ook de gemeenten Oosterhout en Dongen waren aanwezig op de avond. Gemeente Dongen lichtte onder meer haar plannen toe voor ’t Blik. Bezoekers konden ter plekke hun ideeën achterlaten of aangeven in de toekomst betrokken te willen worden.

 

 

Contact

Veel animo inloopavond N629 Dongen-Oosterhout

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reacties (3)

 1. Provincie Noord-Brabant
  's-Hertogenbosch 05-03-2018 15:03 uur

  @vanderMeel @VanderSanden Hartelijk dank voor uw reactie. Via omgevingsmanager Jeroen van Bremen heeft u per mail een reactie van ons ontvangen.

 2. G. van der Sanden
  Dongen 03-03-2018 13:07 uur

  De zwijgende meerderheid hoor je niet, maar de hele wijk West 1 heeft baat bij de nieuwe aanleg van N629 .Boven dien staan er dagelijks lange files om Dongen in en uit te komen, wat weer ernstige luchtvervuiling tot gevolg heeft.

 3. FCSM van der Meel
  Dongen. 03-03-2018 12:09 uur

  Al vele jaren wordt er gesproken over de nieuwe N629. Na veel overleg tussen de gemeenten Oosterhout en Dongen is het voorliggende plan tot stand gekomen. De beide gemeenteraden hebben daarmee ingestemd. Het is een uitstekend plan dat de verkeersstromen nu en in de toekomst goed gaat regelen en de wijk West in Dongen ontlast van veel doorgaand vrachtverkeer. Na het gereed komen van nieuwe industrieterrein in Oosterhout zal het (vracht-) verkeer nog meer gaan toenemen. Daarom: laat je niet ringeloren door een kleine fanatieke actiegroep en help Dongen en Oosterhout aan een mooie, passende weg.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.