Infoavond1 (1) Verslaginfoavond2 Verslag-infoavond3

In de presentatie werden de doelstellingen voor de hele weg toegelicht en ingezoomd op de verbeteringen per kruising. Hieronder een overzicht van de highlights van de informatiebijeenkomst.

Ketenbaan

Voor de kruising van de N631 met de Ketenbaan gaat de voorkeur uit naar het realiseren van een rotonde. De aanleg van een rotonde zorgt ervoor dat afslaand en kruisend verkeer minder conflicteert. Langzaam verkeer zoals fietsers, wandelaars en ruiters kunnen veiliger de weg oversteken.

Spoorwegkruising

Voor de kruising met het spoor gaat de voorkeur ernaar uit om de weg onder het spoor door te laten gaan. Hierdoor verdwijnt de spoorwegovergang. Ten hoogte van de naastliggende kruising Nassaulaan is de voorkeursvariant het aanleggen van een rotonde. Hoe dit er van bovenaf ongeveer uit komt te zien, is te bekijken in de eerste 2 beelden.

Oversteekplaatsen

Op de N631 zijn enkele locaties waar langzaam verkeer de weg oversteekt. Voor al deze oversteekplaatsen is ervoor gekozen om een middeneiland aan te leggen tussen de 2 rijstroken. Dit heeft 2 voordelen: het rechte karakter van de weg wordt doorbroken en langzaam verkeer kan de weg in 2 fases oversteken. Bij alle oversteekplaatsen en kruisingen wordt verlichting geplaatst.

Planning

Begin 2019 wordt een opstart gemaakt aan de voorbereiding van de realisatie. Voor de voorbereiding van een spooronderdoorgang is meer tijd benodigd dan voor het regulier onderhoud aan de weg. Daarom is gekozen om het project op te delen in 2 losse projecten: 1 voor de spooronderdoorgang i.c.m. de kruising Nassaulaan en 1 voor de rest van de N631. De verwachting is dat voor de N631 met uitzondering van het ‘spoordeel’ de schop in 2020 de grond in gaat en voor het spoordeel wordt uitgegaan van 2022.

Contact

Grote opkomst informatieavond N631

Zie ook

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.