De winnende toren is gebouwd met het hout van bomen die voor de uitbreiding van de N279 moesten wijken. De uitkijktoren wordt overgedragen aan de gemeente Bernheze die zorgdraagt voor het verdere onderhoud. Van het hout van de gekapte bomen worden verder op ongeveer 20 locaties in de omgeving van de N279 bankjes en picknick-locaties gemaakt. Op deze manier wil de provincie de recreatieve waarde van de omgeving van de N279 versterken.

Contact

Uitkijktoren N279 klaar

Reacties (2)

 1. Marijn Alders
  11-09-2017 14:40 uur

  Beste mijnheer van Helvoort,
  De tekst op het informatiebord heeft de provincie opgesteld in overleg met Kasteel Heeswijk. Ik begrijp van hen dat het feitelijk gezien klopt wat u stelt. De twee dorpen Heeswijk en Dinther vielen onder dezelfde kasteelheer. Formeel zou je dus inderdaad steeds moeten spreken over de heerlijkheden ‘Heeswijk’ en ‘Dinther’, maar om aan de lezer de twee-eenheid duidelijk te maken én omdat “Heeswijk-Dinther” vanouds algemeen bekend is, gebruik het kasteel in haar externe communicatie en marketing bewust de term ‘heerlijkheid Heeswijk-Dinther’. Dat versterkt de herkenning, zeker bij de toeristen die zich in de streek oriënteren en voor wie deze teksten met name bedoeld zijn.
  Met vriendelijke groet,
  Marijn Alders
  Omgevingsmanager N279Noord

 2. Piet van Helvoort
  Heeswijk-Dinther 10-09-2017 17:25 uur

  Op het bord bij de uitkijktoren staat een storende fout. De heerlijkheid Heeswijk-Dinther heeft nooit bestaan. Wel de Heerlijkheid Heeswijk en de Heerlijkheid Dinther. De naam Heeswijk-Dinther is er voor het eerst in 1969, toen de gemeente Heeswijk-Dinther is gevormd.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.