Videoverslag van de herdenking op 18 november 2017 in Breda.

 

De afgelopen decennia was een daling van het aantal Brabantse verkeersslachtoffers zichtbaar, terwijl er in dezelfde periode een aanzienlijke stijging van het aantal gereden kilometers was. In 2017 waren 98 verkeersdoden te betreuren. Helaas zijn er dit jaar, voor zover nu bekend, al 113 verkeersdoden gevallen. ‘Een stoel voor elk verkeersslachtoffer’ maakt de onveiligheid van het verkeer zichtbaar voor voorbijgangers. Op de labels aan de stoelen staat basale informatie over het ongeval: leeftijd, geslacht en toedracht, zover bekend.

Gedeputeerde Van der Maat en wethouder Kahya van de gemeente ‘s-Hertogenbosch open om 12.00 uur de bijeenkomst. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden is niet nodig.

Gedrag

Met deze actie vraagt de provincie Noord-Brabant aandacht voor veilig verkeer. Alleen met verbeteringen aan de infrastructuur en handhaving komen we er niet. Het gedrag van weggebruikers is essentieel om het veiliger te krijgen op de weg. 90% van de ongevallen komt immers door menselijk gedrag, zoals te snel rijden, afleiding door de smartphone en door rood licht rijden. Op het Kerkplein is daarom ook het promoteam van NUL verkeersdoden Brabant aanwezig. Zij gaan met voorbijgangers in gesprek over het verkeer en wat je zelf kunt doen om het verkeer veilig te maken.

Contact

98 lege stoelen voor Brabantse verkeersslachtoffers

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.