Uit het bedrijfsleven kwamen signalen dat het havengebied niet goed bereikbaar is door ontbreken van openbaar vervoer. Vooral voor personen die niet in bezit zijn van een eigen auto, zoals stagiaires of jongere werknemers. Op termijn kan dit negatief effect hebben op de aantrekkelijkheid van het vestigingsklimaat voor (nieuwe) bedrijven. De provincie Noord-Brabant heeft samen met partners gemeente Moerdijk en BIM/VNO-NCW gezocht naar mogelijkheden met nieuwe vormen van personenvervoer. Uit onderzoek volgden verschillende oplossingen. Voor ridesharing is nu voldoende animo bij bedrijven en de proef is inmiddels gestart.

Hoe werkt ridesharing?

Via de app Toogethr wordt op basis van locatie, werktijden en autobezit een match gezocht om samen te rijden. Je woon-werkreis wordt daarmee makkelijker, socialer en duurzamer. Of de medewerkers nu bij hetzelfde bedrijf werken of bij verschillende bedrijven die dicht bij elkaar gelegen zijn. Dat maakt niet uit. Deelnemers verdienen voor elke rit punten, die ingewisseld kunnen worden in de webshop. Aan de proef doen mee Havenbedrijf Moerdijk, Shell, Slibverbranding NB, Schütz, ATM en CNC Grondstoffen B.V. Mogelijk sluiten later meer bedrijven aan.

Experimenten mobiliteit-op-maat

Door te experimenteren met verschillende mobiliteitsconcepten wil de provincie praktijkervaring opdoen voor het realiseren van de onlangs vastgestelde visie ‘Gedeelde mobiliteit is maatwerk’. De provincie wil toe naar het slimste en duurzaamste mobiliteitssysteem van Europa, waarin de reiziger centraal staat, met een passend aanbod voor alle reizigers. Zo houden we Brabant bereikbaar, zorgen we voor een sterke economie en kunnen mensen blijven meedoen aan de samenleving.

Contact

Proef ridesharing app havengebied Moerdijk

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.