Zie voor de nachtbussen de pagina van Arriva over de nightliners.

Zie voor de treinen de pagina van de NS.

Pilots met Nachtnet

De pilot Late Nachtnet met bussen ging op 19 december 2015 van start als alternatief voor het Nachtnet met treinen van de NS. Eerder hadden de provincie en de gemeenten Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Breda, Tilburg en Dordrecht al besloten dat voorzetting van het Nachtnet met treinen vanwege de benodigde jaarlijkse subsidie van € 700.000,- niet haalbaar was. Op verzoek van Provinciale Staten en diverse gemeenteraden is gekeken naar een alternatief. Dit werd de pilot Late Nachtnet met bussen.

In december 2015 ging deze nieuwe pilot van start. Bussen van vervoerder Arriva reden op vrijdag- en zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op 4 verschillende lijnen tussen de Randstad en de grote Brabantse steden. De busverbindingen sloten daarbij direct aan op het Nachtnet van de NS die tot 02.00 uur naar Brabant reden. Binnen 3 jaar moest er zo een veilig, betrouwbaar en betaalbaar nachtelijk vervoer per bus beschikbaar zijn voor de reiziger in het weekend.

Echter uit de tussentijdse evaluatie van de pilot bleek dat te weinig reizigers gebruik maakten van dit Late Nachtnet Bus. Zo konden op vrijdag- en zaterdagnacht de nachtbussen op termijn niet zonder subsidie van overheden blijven rijden. Daarom hebben de provincie en deelnemende gemeenten helaas moeten besluiten om de pilot vervroegd stop te zetten in 2017.

Contact

Nachtnet Brabant