Mediaspeler laden...

De visie ‘Gedeelde mobiliteit is maatwerk’ is in december vorig jaar unaniem vastgesteld door Provinciale Staten van provincie Noord-Brabant. De nieuwe visie gaat breder dan alleen openbaar vervoer en richt zich op alle vormen van (gedeelde) mobiliteit. Het geeft een beeld van de toekomst; hoe wij als provincie aankijken tegen gedeelde mobiliteit en hoe we daar samen kunnen komen.

Reisgedrag

De komende jaren werkt de provincie aan de realisatie van dit beeld. Dat doen we samen met andere overheden als één overheid, met marktpartijen, kennisinstellingen en de samenleving aan de hand van een transitiepad. Dit pad, dat richting geeft en voldoende ruimte biedt om bij nieuwe ontwikkelingen bij te kunnen sturen, was het onderwerp van de bijeenkomst. Een pad dat rekening houdt met de verschillende typen reizigers, die allen eigen vervoersbehoeften hebben. In deelsessies spraken de deelnemers over onder andere gedeelde mobiliteit in de toekomst, reisgedrag van nu en mogelijke combinaties van regulier openbaar vervoer en doelgroepenvervoer.

Duurzaam mobiliteitssysteem

In 2022 loopt in West-Brabant het eerste ov-contract (concessie) met de vervoerder af. Om meer flexibiliteit en maatwerk te bieden werken we, vanuit de visie Gedeelde Mobiliteit, samen aan een nieuwe invulling van het mobiliteitssysteem.  
Brabant wil het slimste en duurzaamste mobiliteitssysteem van Europa, waarin de reiziger centraal staat, met een passend aanbod voor alle reizigers. Zo houden we Brabant bereikbaar, zorgen we voor een sterke economie en kunnen mensen blijven meedoen aan de samenleving.

Digizine

Lees voor meer achtergrondinformatie het digitale magazine gedeelde mobiliteit.

Contact

In gesprek over Gedeelde Mobiliteit

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.