Het verzorgingsgebied waarmee de pilot in december 2018 begon wordt nu uitgebreid naar een groter gebied.

Met Bravoflex bepalen reizigers binnen de regio Eindhoven-Zuid, Veldhoven en Aalst-Waalre zelf bij welke bushalte en op welk tijdstip ze willen worden opgehaald en bij welke halte ze uitstappen. Reizigers zijn dus niet meer afhankelijk van een bepaalde route of tijd en kunnen altijd een plek reserveren. Nu is ook Eindhoven-Noord toegevoegd aan het gebied waar reizigers een rit met BravoFlex kunnen boeken.

Bekendheid vergroten

De kleine BravoFlex-busjes rijden van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 21.30 uur en op zaterdag en zondag tussen 9.00 en 21.30 uur. Een rit boeken kan via de OV flexapp of ovflex.nl/booking. De kosten worden per kilometer verrekend en zijn maximaal € 7 per rit. Het is nu 3 maanden dat de pilot loopt en het aantal Bravoflex-gebruikers in Eindhoven blijft steken bij zo'n 10 tot 15 gebruikers per dag. Om die reden wordt het verzorgingsgebied uitgebreid en worden de komende tijd extra marketingacties ingezet om de bekendheid van de mobiliteitsdienst te vergroten. Later dit jaar wordt bepaald of de pilot wordt voortgezet en in welke vorm.

Maatwerk

Samen met vervoerders Hermes en Arriva kijkt de provincie in verschillende gemeenten of deze vorm van kleinschalig en flexibel vervoer tegemoet komt aan de wensen van de reizigers. Het past binnen de ambitie van de provincie om het OV in Brabant te vernieuwen. In plaats van overal met een standaard grote bus te rijden, kunnen verschillende vormen van ‘gedeelde mobiliteit’ aangeboden worden: voor grote stromen waar veel mensen eenzelfde richting op reizen, blijft de gewone bus het beste alternatief. Op plaatsen en/of tijden met minder reizigers kan Bravoflex een maatwerkoplossing zijn of kunnen deelauto’s en deelfietsen een uitkomst bieden.

Meer informatie

Contact

Bravoflex nu ook in Eindhoven-Noord

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.