Moerdijk

Met de subsidie van € 3,7 miljoen kan de capaciteit van de spoorterminal in de haven van Moerdijk  worden uitgebreid. Moerdijk is de 4e nationale zeehaven en tweede economische motor van de provincie Noord-Brabant. Waar goederentreinen nu nog moeten worden opgeknipt om op de drie korte sporen te kunnen laden en lossen kan Havenbedrijf Moerdijk de sporen verlengen naar 740 meter. Dat is de Europese maatstaf voor goederentreinen. Doordat opknippen niet meer nodig is kan de overslagcapaciteit van containers flink worden vergroot.

Asten

Van de beschikbaar gestelde € 4 miljoen voor truckparkings in Asten, Dordrecht, Rotterdam en Venlo gaat € 850.000 naar Truckparking Nobis in Asten. Samen met de betreffende ondernemer en de gemeente Asten worden de plannen verder uitgewerkt en de benodigde procedures doorlopen. Daarmee kan het tekort aan veilige parkeerplaatsen voor vrachtwagens op de corridor Rotterdam – Brabant – Limburg worden verminderd. Ook de locaties Dordrecht, Maasvlakte en Venlo kunnen extra parkeerplaatsen voor vrachtwagens met Europese bijdragen realiseren.

Er is een gebrek aan capaciteit van vrachtautoparkeerplaatsen, zeker langs de zogenaamde ‘goederencorridors’ A15 en A16/A58/A67, in de buurt van logistieke knooppunten en in de grensregio’s. Vrachtwagens worden daardoor vaak op vluchtstroken langs snelwegen geparkeerd, of op bedrijventerreinen in gemeenten.

Nederland ontvangt dit jaar in totaal € 23 miljoen subsidie uit Brussel voor diverse infrastructuurprojecten. De subsidies komen uit het zogeheten Europese programma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T). De projecten zijn door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voorgedragen.

Contact

Europese subsidies voor goederenvervoer

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.