De campagne roept Brabantse werkgevers op om de fiets te promoten onder hun werknemers. Staatssecretaris Stientje van Veldhuizen van Infrastructuur en Waterstaat deed de aftrap. De campagne is een initiatief van Ons Brabant Fietst.

Snelfietsroutes en werkgevers

In Brabant wordt intensief samengewerkt aan fietsstimulering tussen overheid en bedrijfsleven. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar bij de aanleg van snelfietsroutes, bij campagnes als Gangmakers en bij de activiteiten van het Brabant mobiliteitsnetwerk. In de regio is ook afgesproken dat alle gemeenten die een snelfietsroute aanleggen, zelf ook als werkgever hun medewerkers stimuleren de fiets te pakken.

Fietsambassadeurs

Werkgevers spelen een belangrijke rol in het promoten van woon-werk fietsen. Enkele grote Brabantse werkgevers zijn al aan de gang. Tijdens de inspiratiemiddag deelden Enexis Groep, Fujifilm, TU/e, Gazelle en de Efteling hun ervaringen met het opzetten van mobiliteitsbeleid, communicatie met medewerkers, fiscale voordelen, het uitproberen van e-fietsen en leasefietsen. De Efteling is tijdens de inspiratiemiddag benoemd tot eerste Brabantse Gangmaker.

Alle informatie over de campagne Gangmakers staat op OnsBrabantfietst.nl.

Contact

Campagne voor stimuleren woon-werkfietsen van start

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.