Brabant scoort punten met haar heldere routeinformatie en het betrouwbare fietsknooppuntennetwerk. “De hoge waardering van Fietsplatform Nederland laat zien dat Brabant het goed doet als fietsregio”, zegt Martijn van Gruijthuijsen, economiegedeputeerde van provincie Noord-Brabant. “Onze investeringen in de kwaliteit van het fietsnetwerk hebben daaraan zeker bijgedragen. Door Brabantse trekpleisters zoals Van Gogh en Nederlands design te verbinden met fietsroutes, verleiden we nog meer mensen om te fietsen in Brabant."

Kwaliteit

Provincies zijn net als eerdere jaren beoordeeld op de kwaliteit en randvoorwaarden van het fietsroutenetwerk (knooppunt- en Langeafstand-Fietsroutes). Samen met Brabant scoren nog 4 andere provincies een 4,5-sterren status. Friesland en Zeeland behalen de maximale score van 5 sterren. De komende jaren zet Routebureau Brabant met haar partners verder in op het hoog houden van de kwaliteit van het Brabantse fietsnetwerk, om ook de 5-sterren status te bereiken.

Onderzoek

Met de Kwaliteitsmonitor doet de onafhankelijke stichting Landelijk Fietsplatform onderzoek naar de kwaliteit van het recreatieve aanbod voor fietsers per provincie. Het onderzoek prikkelt regio’s om het recreatieve fietsen in Nederland naar een hoger kwaliteitsniveau te tillen. Dat is in Brabant gelukt. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van Routebureau Brabant, beheerder van het fietsknooppuntennetwerk, en haar partners scoort Brabant een halve ster extra ten opzichte van de 4-sterrenbeoordeling van 2017. Bekijk de Kwaliteitsmonitor 2019.

Contact

Brabant behoort tot de topfietsregio’s van Nederland

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.