De pilot gaat over het bewegwijzeren, de uitstraling en het leesbaar en vindbaar maken van de snelfietsroute. Dit alles tezamen wordt ‘wayfinding’ genoemd. Het plan is om van juli tot november 2018 de gehele F261 Tilburg - Loon op Zand - Waalwijk (circa 18 km) te voorzien van twee concepten van 'wayfinding'. Er worden dan twee testvakken van circa 8 km lengte ingericht, inclusief enkele belangrijke aanvoerroutes, zoals het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en de Efteling in Kaatsheuvel. Het is belangrijk dat gebruikers van de route meekrijgen dat het hier een test betreft.

Eenduidige en gebruiksvriendelijke bewegwijzering

Het CROW Platform bewegwijzering heeft in Nederland de taak te zorgen voor eenduidige en gebruiksvriendelijke bewegwijzering en moet wildgroei aan borden voorkomen. CROW heeft het onderzoek wat nu voorgesteld wordt op de route Tilburg - Waalwijk de status ‘pilot’ gegeven. Daarmee is er ruimte om samen met de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) serieus te onderzoeken of onderdelen van deze concepten kunnen worden opgenomen in een nieuwe standaard.

Samenwerking

De provincie heeft het initiatief genomen voor het onderzoek. Samen met de gemeenten Tilburg, Loon op Zand, Waalwijk, de Hogeschool NHTV Breda, adviesbureau Mijksenaar en de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) wordt nu onderzocht welke verbeteringen er mogelijk zijn op het gebied van wayfinding van de snelfietsroutes. Het onderzoek is ook onderdeel van het Europese project CHIPS.

 

Contact

Pilot nieuwe bewegwijzering snelfietsroutes

Reacties (1)

 1. piet de kort
  kaatsheuvel 15-09-2018 16:11 uur

  het lijkt mij een goede fietspad en in het verlengde van de autoweg.
  bij de Efteling wordt het goed ingericht in de toekomst, waardoor je geen last hebt van het autoverkeer.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.