Dressuurwedstrijd

Vergroten economisch rendement

Brabant heeft een sterk aanbod van internationale sportevenementen. Die trekken bezoekers van buiten de regio en bieden daarmee kansen voor de vrijetijdseconomie. Op het moment dat Brabant bezoekers kan verleiden om hun verblijf te verlengen, nemen de bestedingen voor de ‘BV Brabant’ toe. Dit kan doordat toeristen bijvoorbeeld  blijven eten, slapen, winkelen en attracties bezoeken.

De kansen die grote evenementen bieden voor de economie, kunnen we beter benutten. Dat vraagt om nauwe samenwerking tussen overheid, evenementorganisatie, toeristische ondernemers en andere belanghebbenden. Om deze partijen te helpen, heeft de provincie Noord-Brabant het initiatief genomen om een stappenplan te ontwikkelen met het doel de economische spin-off te vergroten.

Proeftuin Indoor Brabant

Het stappenplan is opgesteld aan de hand van de processtappen in de “Proeftuin Indoor Brabant”. In dit pilotproject zijn in opdracht van de provincie Noord-Brabant, gemeente ’s-Hertogenbosch en Stichting Indoor Brabant arrangementen en andere concepten onderzocht die het rendement van dit paardensport topevenement voor de regio vergroten.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.