Smart City Retail is onderdeel van de binnenstadsaanpak in Roosendaal, waarin de gemeente samen met winkeliers, vastgoedeigenaren en inwoners in verschillende projecten werkt aan een aantrekkelijke en levendige binnenstad en het verminderen van leegstand.

Met Smart City Retail speelt Roosendaal in op het online en offline winkelen, de smartphone en de veranderingen in consumentengedrag. Het project biedt ook mogelijkheden op het gebied van (loyalty) parkeren, veiligheid en stadsonderhoud. Door de toepassing van technologie wordt slim gebruik gemaakt van data in en over de binnenstad en over wat er op verschillende momenten in de binnenstad gebeurt. Deze informatie wordt toegepast om nieuw ondernemerschap en een nieuw soort bedrijvigheid te stimuleren. Wethouder Cees Lok: “De bijdrage van de provincie helpt niet alleen Roosendaal. Onze initiatieven en samenwerkingsvormen kunnen ook elders als voorbeeld dienen. Andere Brabantse gemeente zijn van harte welkom om te komen kijken naar onze aanpak en ervaringen.”

Aanpak Leegstand

De subsidie past in de Brabantse aanpak van leegstand en de inzet van de provincie op gebied van bedrijventerreinen en digitalisering. Uit de detailhandelsmonitor van medio vorig jaar bleek dat winkelleegstand vooral in de zeven middelgrote Brabantse steden de afgelopen jaren – ondanks de economische groei – toenam. Gedeputeerde Erik van Merrienboer (Ruimte): “Onze inzet richt zich dan ook in het bijzonder op deze steden. Door samen met de regio een goed detailhandelsbeleid te voeren, door als partner deel te nemen aan de realisatie van transformatiekansen, maar ook door slimme innovaties te stimuleren die bijdragen aan compacte, levendige binnensteden.”

Met de subsidie van 100.000 euro draagt de provincie 50% bij in de voorbereidingskosten van het project. Daarbij is het van belang dat de opgedane expertise breed gedeeld wordt met andere Brabantse steden.

Contact

Subsidie voor Smart City Retail project in Roosendaal

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.