De Gemeenschappelijke Regeling Heesch-West, het samenwerkingsverband van de drie gemeenten, verwacht in het eerste kwartaal 2018 te kunnen starten met een MER- en bestemmingsplanprocedure.

Vraag naar grote kavels in Noordoost-Brabant

De gemeenten en de provincie Noord-Brabant vinden het belangrijk dat er niet zomaar nóg een bedrijventerrein wordt ontwikkeld. Daarom is een uitgebreide studie gedaan naar de behoefte aan een nieuw bedrijventerrein. De studie heet ‘Masterplan Bedrijventerrein Heesch-West’ en is uitgevoerd door Buck Consultants International. Uit dit onderzoek blijkt dat er in Noordoost-Brabant behoefte is aan (zeer) grote bedrijfskavels. Het gaat dan om kavels van meer dan 10 hectare.

Grootschalige logistiek en innovatieve concepten

De vraag naar grote kavels komt vooral van logistieke bedrijven en leveren een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid in de regio. Door met dit bedrijventerrein in te spelen op de vraag behoudt Brabant een positie als sterke en moderne logistieke locatie. De gemeenten en provincie willen nadrukkelijk geen eenzijdig bedrijventerrein ontwikkelen. Heesch-West wordt ook een thuis voor innovatieve bedrijven in de bouwsector en circulaire economie.

Duurzaamheid is de regel

De Gemeenschappelijke Regeling en de provincie hebben stevige duurzaamheidsambities. Dit keert terug in de ambitie voor bedrijventerrein Heesch-West. Zonnepanelen op de daken van bedrijven is bijvoorbeeld de standaard. Tijdens de MER- en bestemmingsplanprocedure wordt deze ambitie verder geconcretiseerd.

Over de procedure

Als voorbereiding op de MER- en bestemmingsplanprocedure publiceert de Gemeenschappelijke Regeling de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Met deze notitie vraagt de GR advies aan professionals. Met de inbreng van deze professionals hebben de gemeenten, die verantwoordelijk zijn voor de formele procedure straks goed in beeld waar ze op moeten letten in de MER- en bestemmingsplanprocedure. Ook de omgeving kan reageren op de NRD. In oktober zal een extern bureau opdracht krijgen om het MER en het bestemmingsplan op te stellen. Naar verwachting start de MER- en bestemmingsplanprocedure in het eerste kwartaal van 2018. In november 2017 organiseert de GR een informatiebijeenkomst voor de omgeving. Vóór die bijeenkomst ontvangen de omwonenden een informatiebrief.

Meer informatie

Bezoek de website van de gemeente ’s-Hertogenbosch voor meer informatie over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Vragen kunt u mailen naar info@heeschwest.nl.

Contact

Bedrijventerrein Heesch-West stap dichterbij met masterplan

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.