medewerkers van verschillende Brabantse overheden volgen samen de trainingen Omgevingswet

Tot nog toe hebben ruim 500 professionals zich aangemeld voor de tweedaagse training. Medewerkers krijgen in de training inzicht in wat de Omgevingswet betekent voor hun dagelijkse werk. Ze doen ervaring op met de nieuwe manier van samenwerken, binnen én buiten de eigen organisatie. Jolanda Bauwens werkt bij de provincie Brabant en is een van de eerste cursisten: “Zelf werk ik in de vergunningsverlening, toezicht en handhaving, en daar gaat ook een boel veranderen door de Omgevingswet. Je wil je toch voorbereiden op de toekomst.”

Interbestuurlijk

De trainingen worden ‘interbestuurlijk’ georganiseerd. Iedere groep bestaat uit cursisten uit verschillende Brabantse organisaties, functies en achtergronden. “In de training krijg je de kans om te oefenen met samenwerken met andere overheden”, vertelt Jolanda. “Om niet te denken in oude kokers, maar te kijken naar de gezamenlijke opgave. Dat is net puzzelen: hoe pak je het aan in de praktijk?”

“Voor mijn gevoel ben ik er nu klaar voor”, zegt Jolanda na afloop van de eerste trainingsdag. “Het besef dat ik er iets mee moet doen, dat krijg je van deze training wel. Maar je moet er aan blijven sleutelen; het echte werk komt nog!”

Over de training

De training is samen georganiseerd door de provincie Noord-Brabant, Brabantse gemeenten, Brabantse Omgevingsdiensten, Brabantse Waterschappen, Brabantse Veiligheidsregio’s, Brabantse GGD’s en Rijkswaterstaat. De training is mede mogelijk gemaakt dankzij de Brabantse Academies, Skillstown, en het landelijke programma ‘Aan de slag met de Omgevingswet’. Het gaat om een pilot; na evaluatie wordt bezien hoe het vervolg op de trainingen gaat plaatsvinden.

Meer trainingen

De trainingen lopen nog tot in ieder geval november 2018, en vinden plaats op ten minste vijf verschillende locaties: in Breda, Boxtel, Deurne, Den Bosch en Eindhoven. Geïnteresseerde professionals vinden meer informatie op de website van Brabant aquademie 

Contact

Brabantse overheden werken samen in training Omgevingswet

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.