Agrofoodbedrijf Quinoa

foto: Dutch Quinoa Group


De Kamer van Koophandel presenteert jaarlijks de MKB Innovatie Top 100! De MKB Innovatie Top 100 is een unieke gelegenheid om de zichtbaarheid van innovatie en bedrijven te vergroten en biedt vernieuwers in het MKB dé springplank naar kennis en nieuwe netwerken.
Dit jaar stonden er 21 Brabantse bedrijven op de lijst, waarvan 9 op gebied van agrofood:

Dutch Quinoa Group behaalde de 3e plaats

Dutch Quinoa is de eerste compleet verticaal geïntegreerde Nederlandse quinoaketen van bron tot bord. Wageningen UR veredelde de volkoren en niet-bittere rassen, die betere voedingswaarden bieden. Telers door het hele land telen de quinoa. Door te focussen op preventie en bodem- en plant weerbaarheid zijn chemische gewasbeschermingsmiddelen niet nodig. Samen met partner Van de Bilt Zaden en Vlas BV is een nieuwe verwerkingslijn en - protocol ontwikkeld voor glutenvrije verwerking van het ruwe oogstprodukt. Wassen is niet nodig. Dit scheelt een stap en energieverbruik in de productieprocessen en biedt gemak voor de consument.


BOON Foodconcepts 8e

Minder vlees eten helpt om het milieu te verbeteren. Een prima alternatief is de Hollandse boon! Die zit vol gezonde voedingsstoffen en is de meest duurzame manier om eiwitten te consumeren. Onder het motto ‘WIJ MAKEN ER GEEN POTJE VAN’ wil BOON de oer-Hollandse boon bij de Nederlanders op de kaart zetten. BOON is van mening dat verduurzaming niet loopt via overtuiging, maar via verleiding. Duurzaam eten moet gewoon de lekkerste keuze worden. Vandaar dat hun site boordevol lekkere recepten staat met de boon als hoofdingrediënt.

Meer informatie en/of de rest van de genomineerde bekijken? Ga naar de website: mkbinnovatietop100.nl

Contact

Brabantse agrofoodbedrijven boven in de Innovatie MKB Top 100

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.