Tiny forest

Tiny forests zijn zo groot als een tennisbaan. Vogels, vlinders, bijen en kleine zoogdieren voelen zich er prima thuis. Voor mensen die in de buurt wonen, dragen ze bij aan een fijne leefomgeving. Kinderen leren er over de Nederlandse natuur en buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten op een prettige en gezonde plek. De bosjes stimuleren biodiversiteit en bieden kansen om klimaatproblemen tegen te gaan. Samen met de gemeente verzorgen de buurtbewoners het beheer en onderhoud van hun tiny forest. Dit draagt weer bij aan de sociale cohesie in de wijk.

Postcodeloterij

Het initiatief voor de 9 nieuwe tiny forests komt van IVN, dat hiervoor van de Postcodeloterij een bijdrage heeft gekregen van € 22.500. De provincie verleent een subsidie van € 45.000. De tiny forests komen in Tilburg, Oirschot en Moerdijk. Deze gemeenten nemen het grootste deel van de kosten voor hun rekening en dragen samen met de buurtbewoners zorg voor beheer en onderhoud samen met de buurtbewoners.

Groene leefomgeving

Met de nieuwe tiny forests komt het aantal in Noord-Brabant inmiddels op 27. In 2018 verleende de provincie al subsidie voor 4 mini-bossen in ’s-Hertogenbosch en 14 in 8 andere Brabantse gemeenten. Daar leveren ze een flinke bijdrage aan een gezonde, klimaatbestendige en groene leefomgeving.

Contact

9 nieuwe tiny forests in Brabant

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.