Watergraaf Peter Glas begiet de bloemenzaadjes die hij samen met wethouder Harry van de Ven en de kinderen van basisschool de Regenboog in Goirle inzaaide tijdens de buitenlesdag op 10 april.

“Ook bijen zijn goed voor de natuur. Zij vinden de bloemen die straks hier zullen bloeien misschien wel net zo fijn als wij.” Dat zei watergraaf Peter Glas van waterschap de Dommel toen hij samen met wethouder Harry van de Ven op basisschool de Regenboog in Goirle de aftrap gaf voor de subsidieregeling. Samen met zo’n 60 kinderen van de Regenboog zaaiden ze alvast een bloemenperk in.

Avontuurlijk, gezond en klimaatbestendig

Schoolpleinen van de toekomst zijn gezond, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk. De provincie organiseert samen met de Brabantse waterschappen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het interbestuurlijk programma Jong Leren Eten de subsidieregeling om schoolpleinen te ‘vergroenen’. Zij hebben de krachten gebundeld om de komende 5 jaar invulling te geven aan dit programma, ook door kennis en netwerken te verbinden.

Minder pesten

Schoolpleinen van de toekomst hebben veel voordelen: ze zijn aantrekkelijk en leerzaam, zorgen voor biodiversiteit en leveren een bijdrage aan het klimaat- en watervriendelijk maken van de omgeving. Het kunnen plekken zijn waar kinderen, ouders en buurtgenoten ook na schooltijd graag zijn. Onderzoek wijst uit dat kinderen op schoolpleinen met veel groen minder pestgedrag vertonen.

Subsidieregeling

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk Brabantse scholen enthousiast worden en hun schoolpleinen en schoolomgeving groener gaan maken. De genoemde partners doen mee aan de subsidieregeling waarmee maximaal 70% (tot een maximum van € 14.000) wordt vergoed. Om het project te laten slagen, moeten de school, de leerlingen, de ouders en liefst ook de buurt, betrokken worden bij de herinrichting van het schoolplein.

Contact

Schoolplein van de toekomst begint in Goirle

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.