Groener. Eetbaarder. Met water en klimbomen. En misschien met een hooiberg of grote groentetuin. 

De kinderen van verschillende Bossche basisscholen trokken naar het provinciehuis waar wethouder Logister van de gemeente ’s-Hertogenbosch, dagelijks bestuurder De Kleijn van Waterschap Aa en Maas, en gedeputeerde Van den Hout van de provincie, de plannen en ideeën in ontvangst namen. 
Samen met de kinderen onthulden ze het logo dat mee moet stimuleren om de Brabantse schoolpleinen de komende 5 jaar niet alleen groener te maken, maar ook beter bestand tegen klimaatverandering, met eetbare vruchten en natuurlijk-avontuurlijke spelaanleidingen.

Subsidieregeling

De gezamenlijke partijen stellen er, samen met 'Jong leren eten' en het Prins Bernhard Cultuurfonds een subsidieregeling voor open. Vanaf 10 april kunnen scholen een aanvraag indienen. "We willen 70% van de projectkosten vergoeden tot een maximum van € 14.000. En het plan moet gemaakt zijn samen met de kinderen, de school en de omgeving. Zodat het een plan is dat een schoolplein voor langere tijd groen, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk maakt", vat gedeputeerde Johan van den Hout samen.

Contact

Bossche Kinderparlement wil groenere schoolpleinen

Zie ook

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.