Droogte in Brabant

Hitte, droogte, wateroverlast en overstromingen komen steeds meer voor. Gemeenten spelen een cruciale rol bij het aanpassen van de leefomgeving aan deze extreme weersomstandigheden. De provincie ondersteunt gemeenten hierin met kennis, ervaring en subsidie.

Maatregelen

Meer groen in de gemeente kan veel doen voor klimaatadapatie. Groene daken, groene gevels en watervriendelijke parken en tuinen kunnen bijvoorbeeld hittestress en wateroverlast tegengaan. Maar er is veel meer mogelijk. Op het Brabantse klimaatportaal www.klimaatadaptatiebrabant.nl staan tips, informatie en meer goede voorbeelden uit de hele provincie.

Subsidie aanvragen

Per 1 april 2019 kunnen gemeenten, individueel of in samenwerkingsverband, subsidie aanvragen bij de provincie Noord-Brabant voor klimaatadaptatie-projecten. Alleen aanvragen ingediend na 1 april worden in behandeling genomen.

Subsidie klimaatadaptatie-projecten

De subsidie klimaatadaptatie-projecten vormt de 3e subsidieparagraaf binnen het thema klimaatverandering. De eerste 2 zijn voor het uitvoeren van de klimaat-stresstest en de klimaatadaptatie-dialoog. Deze subsidies kunnen tot respectievelijk 4 juni en 4 september 2019 en aangevraagd worden via het loket:

Vragen en contact

Voor vragen over de subsidies: klimaatadaptatie@brabant.nl. Telefonisch contact over deze subsidieregelingen via Simon Lavrijssen, telefoon: (073) 680 8061.

Contact

Subsidie klimaatstresstesten voor gemeenten

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.