Subsidieprogramma draagt bij aan economische ontwikkeling

OPZuid is het Europees economisch stimuleringsprogramma voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, dat gefinancierd wordt door de provincies, de Nederlandse overheid en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Afgelopen week is het definitieve eindverslag over de resultaten ingediend in Brussel.

Vooral het Zuid-Nederlandse mkb heeft gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het programma bood. Als enige van de vier operationele programma’s in Nederland, had het OPZuid namelijk speciale, relatief laagdrempelige innovatieregelingen voor het mkb. Daarnaast heeft het programma een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van een aantrekkelijk woon-, werk-, en leefklimaat, zowel in de steden als de buitengebieden in de zuidelijke provincies.

World Class Maintenance

Een van de projecten in Noord-Brabant die met behulp van OPZuid-subsidie tot stand kwamen, is het Programmabureau World Class Maintenance. Dit programmabureau geeft de maintenancesector een innovatie boost en is de kennisborger van maintenance in Zuid-Nederland. Het programmabureau is op 31 juli 2015 overgegaan in de nieuwe stichting World Class Maintenance.

Wilt u weten welke projecten er nog meer zijn? Kijk dan eens op de website van Stimulus Programmamanagement. Of blader door de beknopte publiekssamenvatting van het eindverslag. Geïnteresseerd in alle cijfers? Lees dan het uitgebreide eindverslag.

OPZuid 2014-2020

Het nieuwe OPZuid 2014-2020 is inmiddels in volle gang. Hierbij ligt de focus op innovatie en de overgang naar een koolstofarme economie. Ook binnen dit programma is veel aandacht voor het mkb.
Meer informatie: Stimulus

Contact

Subsidieprogramma draagt bij aan economische ontwikkeling

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.