Dat gebeurt in tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen. Het is een initiatief van de Europese Unie en de Nederlandse overheid om te laten zien wat er met Europees subsidiegeld bij u om de hoek gebeurt. De provincie Noord-Brabant pakt uit met tien projecten:

Innovaties Bij de TU Eindhoven bent u aan het goede adres voor de laatste innovaties. U ziet onder meer hoe drones windmolens controleren en u maakt kennis met nieuwe gezondheidsproducten die mensen helpen langer thuis te wonen.

Energie van de liertrommel Een vliegtuigje dat aan een kabel vastzit en een liertrommel op de grond laat draaien, waardoor energie wordt opgewekt. Op Breda Airport kunt u zien hoe dat werkt.

Groene lp De lp is weer terug van weggeweest, maar het ouderwetse vinyl wordt tegenwoordig op een moderne manier gemaakt. Het Veldhovense bedrijf Symcon perst de elpees niet meer, maar spuitgiet de platen.

Veilig spoor Het wordt steeds drukker op het spoor. Daarom is het belangrijk dat spoorwerkers hun werk veilig kunnen doen. Gelukkig kan dat, zo laat Dual Incentive uit Oisterwijk zien. Zo geeft het Automatic Track Warning System een waarschuwend signaal bij naderende treinen, waardoor spoorwerkers tijdig een veilige plek kunnen zoeken.

De boer op Bij melkveehouderij de Laarhoeve in Diessen kunt u zien hoe een nieuwe stal goed voor het milieu en het welzijn van melkkoeien kan zijn. Een melkrobot en andere robots leggen het voer op de juiste plek.

Energiebesparende monumenten Een oud klooster energiebesparend maken? Dat kan prima, zo laat Kempens Landschap zien in Oisterwijk.

Proeftuin Health Tech Yard Studenten, onderzoekers, mkb-bedrijven en zorgorganisaties ontwikkelen nieuwe producten, zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

Wisselwerking licht en elektronen Fotonica, ofwel de wisselwerking tussen licht en elektronen, is wereldwijd in opkomst. Ook in Brabant. Bij de TU Eindhoven demonstreert Photon Delta hoe fotonica ervoor kan zorgen dat Spotify supersnel muziek kan streamen.

Veilige drones Drones zijn volop in ontwikkeling. Het Drone Safety Cluster maakt ze veiliger en robuuster. Interessant voor iedereen die wil weten hoe een droge precies werkt.

De juiste mensen op de juiste plek MKB-bedrijven hebben behoefte aan kundige technici om te innoveren. De Kennisbank brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Meer informatie: Europa om de hoek

Contact

Maak kennis met de laatste innovaties!

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.