Tijdens het evenement kwamen deelnemers in gesprek met afgevaardigden van het Nederlands economisch netwerk in China. De bedrijven verdiepten zich in de Chinese markt: volgden presentaties, kregen praktische informatie van ervaringsdeskundigen en voerden eenopeen- en rondetafelgesprekken.

Kansen voor Brabantse bedrijven

De Chinese economie ontwikkelt zich gestaag en bied kansen voor zowel grote als kleine, gespecialiseerde ondernemingen. Vooral bedrijven uit de sectoren agrofood, hightech, smart cities en ouderenzorg kunnen rekenen op de grote behoefte aan buitenlandse technologie en expertise binnen de Chinese maak- en service-industrie.

Band met Jiangsu

Brabant heeft sinds 1994 een goede band met de provincie Jiangsu, de tweede grootste economische regio van China. Deze regio maakt als eerste de omslag naar een hoogtechnologische economie.
Brabantse ondernemingen kunnen profiteren van deze omwenteling. De provincie Noord-Brabant ondersteunt bedrijven die markt of productiemogelijkheden zoeken in het land. Chinese bedrijven zorgen onder andere voor werkgelegenheid en kenniswerkers. Ze jagen de Brabantse innovaties hierdoor steeds aan.

Contact

China Business Week

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.