Brabantse studenten helpen Japanners aan het sporten

Doel van de summer school is het verbinden van de Brabantse en Japanse netwerken op gebied van hightech. Dit jaar is gekozen voor sport en technologie. De uitdaging is: hoe krijg je met behulp van technologie meer mensen aan het bewegen. Japan grijpt het Olympische Spelen in Tokio in 2020 aan om een groot gezondheidsprogramma voor een breed publiek op te zetten.

Gezondheid en beweging

De ideeën vormen de basis voor een businessplan. Het centrale thema Gezondheid en beweging wordt in verschillende acties uitgewerkt. Uitschakelen van slechte gewoontes moet leiden tot gedragsverandering. Met behulp van virtual reality en games op werkplekken en scholen, en door het aanpassen van gebouwen en werkomgeving wordt beweging gestimuleerd. Er worden programma’s ontwikkeld zodat jongeren en ouderen het Olympische Spelen op amateur niveau kunnen spelen. Ook worden supporters van sportevenementen gestimuleerd om in stadions en thuis in beweging te komen.

Creatief denken verbindt

Creatief denken in concepten bracht de denkwerelden van de Nederlandse en de Japanse studenten bijeen. Japanse studenten denken sterk in technologische oplossingsrichtingen, Nederlandse studenten in maatschappelijk verband. Dit bleek de juiste match te zijn.

Brabants-Japans ondernemerschap

Verder is het afgesproken dat de provincie Noord-Brabant, samen met de innovatie afdeling van de Nederlandse ambassade, TEP, TU/e, High Tech Campus, Holst, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Solyance en TNO, in de eerste helft van 2018 een Open Innovatieseminar gaat organiseren, waarin de thema’s open innovatie, samenwerking startups, matchmaking tussen Japanse en Nederlandse instellingen en (startende) bedrijven op het gebied van innovatiesamenwerking centraal zullen staan.

Belang van internationalisering

Noord-Brabant is een innovatieve regio met een bloeiende export. Mede door haar gunstige ligging is de provincie aantrekkelijk voor internationale bedrijven om zich te vestigen. Internationalisering, het leggen van verbindingen met het buitenland, zorgt voor kennisuitwisseling, gezamenlijke projecten, bloeiende handel en meer investeringen. En dat komt ten goede van de Brabantse samenleving en economie.

Contact

Brabantse studenten helpen Japanners aan het sporten

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.