biobased onderwijs

Doel van het project Grenzeloos Biobased Onderwijs is het creëren van een naadloze verbinding tussen onderwijs en het bedrijfsleven in de biobased economy. Om leemtes in lesmodules in te vullen en aan te passen, wordt in kaart gebracht welke vaardigheden en competenties in het huidige en toekomstige werkveld gevraagd worden. Avans Hogeschool heeft daarnaast een kennisnetwerk en digitaal platform gecreëerd voor onderwijsinstellingen, studenten en bedrijven. Ook komt er een docentenpool voor biobased opleidingen om uitwisseling van docenten te stimuleren.

ROC West-Brabant inventariseert alle trainings- en oefenfaciliteiten voor een plan van aanpak om bestaande faciliteiten, zoals voor algenkweek, insecten, suiker- en bio-raffinage, te verbeteren. Ook wordt er een shared facility structuur opgezet waar zowel studenten en professionals van elkaars faciliteiten gebruik kunnen maken.

De bevoegdheden van huidige werknemers in de biobased industrie en het onderwijs voor toekomstige professionals schieten nog tekort. Een samenwerking tussen het bedrijfsleven en onderwijs op verschillende niveaus is belangrijk voor innovatie en werkgelegenheid in de biobased economy.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
  • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
  • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.