De nadruk ligt op de aanpak van stroperij, wildcrossen en (drugs)afvaldumpingen. Maar overtredingen als het verwaarlozen van dieren en illegale hennepteelt worden ook door het handhavingsteam opgespoord. Hiertoe is het handhavingsteam 24 uur per dag en 7 dagen per week op pad in het buitengebied.

Ziet u iets?

Het handhavingsteam roept iedereen op het buitengebied in de gaten te blijven houden. Wie denkt dat er iets niet in de haak is, kan tegen lokaal tarief bellen met het speciale telefoonnummer (0900) 996 54 32. De melding gaat direct naar één van de instanties die samenwerken in het handhavingsteam van Brabant.
 

BuitenBeter app

U kunt uw melding ook doen via de BuitenBeter app Met de app is het een kwestie van een foto maken, gps-locatie bevestigen en versturen. Vervolgens wordt de melding automatisch naar de juiste gemeente gestuurd. De app is gratis en beschikbaar voor iPhone, Android, Windows Phone en BlackBerry.

Drugsafval subsidie

Brabantse overheidsorganisaties en Openbaar Ministerie werken daarnaast ook aan vermindering van overlast van drugscriminaliteit. Het Rijk stelt geld beschikbaar voor tegemoetkoming in de kosten bij het opruimen van drugsafval. Zie: Subsidie opruimen drugsafval

Contact

Samen Sterk in Brabant