Bedrijven gezocht om CO2 uitstoot te verminderen

Tijdens de klimaattop in Parijs zijn landen overeengekomen dat er een prijs betaald moet gaan worden voor het veroorzaken van CO2-uitstoot. Die maatregel maakt energiebesparing en duurzame opwekking noodzakelijk, omdat het verbruik van fossiele brandstoffen zo duurder wordt. Mede daardoor kan het klimaatdoel onder de 1,5 graden temperatuurstijging te blijven worden behaald. Het onderzoek ‘Werken met een interne prijs op CO2-uitstoot’ is gratis en helpt u om als Brabantse koploper mee te werken in de energietransitie.

Voordelen van deelnemen?
U ontvangt de CO2-voetafdruk van uw bedrijf en krijgt inzicht in de bijbehorende CO2-kosten. Ook ontvangt u een uitgebreid advies voor mogelijke energie- en brandstof bespaarmogelijkheden. Daarnaast wordt met u besproken welke keuzes u zou kunnen maken wanneer de invoering van een CO2-prijs morgen al realiteit zou zijn. Door deel te nemen aan het onderzoek krijgt uw organisatie inzicht in de impact van CO2-besparing en u bouwt zo een duurzaam concurrentievoordeel op.

Wie zoeken we?
We zijn op zoek naar 12 bedrijven uit vier verschillende sectoren: Drie metaalbedrijven, drie horecabedrijven, drie technische maakindustriebedrijven en drie vervoersbedrijven. Deelnemers moeten tussen de 5 en 250 werknemers hebben en gevestigd zijn in Noord-Brabant. Deze bedrijven hebben 1 bedrijfslocatie waar nog voldoende energiebesparing is te behalen. Een energieverbruik van minimaal 25.000 m3 gas en/of 50.000 kWh stroom is vereist. Ook bent u geïnteresseerd in een duurzamer mobiliteits- of vervoerbeleid.

Het onderzoek
Het onderzoek ‘Werken met een interne prijs op CO2-uitstoot’ haakt in op deze maatregel en heeft drie doelen. Ten eerste willen we bewustzijn creëren voor wat CO2-beprijzing gaat betekenen. Ten tweede willen we kennis opbouwen met betrekking tot de bespaarmaatregelen die bedrijven bereid zijn te nemen om CO2-uitstoot te verlagen. En tot slot willen we hiermee bedrijven stimuleren om kennis te delen over het besparen van energie en hun zoektocht naar een duurzame energievoorziening.

Meer info en aanmelden: Klimaatplein

Contact

Bedrijven gezocht om CO2 uitstoot te verkleinen

Reacties (1)

 1. Maarten Derks
  Volkel 30-11-2018 09:52 uur

  Beste,

  Ik ben Maarten Derks, werkzaam bij BillyBird Park Hemelrijk in Volkel en wij zouden graag mee willen doen om de CO2 uitstoot te verminderen.

  Op dit moment zijn we al bezig met het uitzoeken van een partner voor zonnepanelen. Hiermee hopen we +/- 155.000 kwh op te wekken, waarmee we qua stroom ongeveer zelfvoorzienend worden.

  Ik ben benieuwd wat we verder nog zouden kunnen doen om onze CO2-uitstoot verder te verlagen. Het is voor ons een belangrijk thema.

  Met vriendelijke groet,
  Maarten

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.