Meer schepen in Moerdijk, overslag zeevaart stijgt

De bedrijvigheid op het terrein van de haven nam in 2018 verder toe. 8 nieuwe bedrijven vestigden zich op het terrein en er werd 10 hectare grond uitgeven. De werkgelegenheid steeg hierdoor met 2% naar 18.000 arbeidsplaatsen.

Naast meer schepen, nam ook het aantal goederentreinen toe met 7,5%. Deze groei is minder groot dan voorgaande jaren, omdat het spoor nu optimaal wordt benut. Het havenbedrijf werkt in 2019 samen met ProRail aan verbetering van het spoor om verdere groei mogelijk te maken. Het Havenbedrijf investeerde in 2018 in het verduurzamen van de haven en dat leverde nationaal en internationaal erkenning op.

Toekomst

Directeur van het havenbedrijf Ferdinand van den Oever is tevreden: “Niet alleen de cijfers laten zien dat we goed presteren, ook aan de belangstelling van de landelijke politiek, nieuwe bedrijven, andere havens en van onze omgeving merken we dat. Ik kijk daarom vol vertrouwen naar 2019. We verwachten een verdere groei in de korte verbindingen over zee, zetten in op de optimalisatie van de spoorcapaciteit, de start van het Logistiek Park Moerdijk en een verdere intensivering van de samenwerking met onze stakeholders.”

Contact

Meer schepen in Moerdijk, overslag zeevaart stijgt

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.