Uitbreiding Green Chemistry Campus

Rubia 100% Natural Colours produceert de natuurlijke kleurstoffen voor de tapijt-, textiel,- en kledingindustrie. Het bedrijf heeft in 2017 een doorstart gemaakt. Het nieuwe managementteam wil hun unieke productieproces verder ontwikkelen in Bergen op Zoom. Rudolph de Jong, directeur van Rubia 100% Natural Colours: “De Green Chemistry campus is een logische locatie voor ons. Natuurlijke kleurstoffen vormen een van de focusgebieden van de campus, de benodigde specialistische laboratoriumapparatuur is aanwezig en de Campus ligt in de buurt van onze productielocatie in Steenbergen.”

Uitbreiding campus

Petra Koenders, directeur van de Green Chemistry Campus, erkent dat de campus bedrijven als Rubia 100% Natural Colours veel heeft te bieden: “In de nazomer van 2018 wordt onze nieuwe demoruimte geopend zodat alle faciliteiten aanwezig zijn om innovaties verder op te schalen.” Begin februari is gestart met de bouw van deze ruimte. Bedrijven die zich op de Campus vestigen, hebben al bewezen dat hun idee voor een biobased product of materiaal op kleine schaal werkt. In de nieuwe demoruimte kunnen zij aantonen dat hun product ook op grotere schaal met een constante kwaliteit geproduceerd kan worden.

Rubia 100% Natural Colours

Rubia 100% Natural Colours produceert natuurlijke kleurstoffen uit gewassen. Boeren in de buurt van Steenbergen telen in opdracht van Rubia 100% Natural Colours meekrap en wouw. Deze planten worden al van oudsher in de regio verbouwd. Rubia haalt de kleurstoffen uit de gewassen en maakt deze geschikt voor commerciële toepassingen. Het bedrijf werkte en werkt samen met onder andere Desso, ADIDAS en modeontwerpster Stella McCartney. Het bedrijf hecht veel waarde aan duurzaamheid: tijdens het productieproces wordt meer CO2 opgenomen dan er vrij komt. Ook is het proces volledig circulair.

Green Chemistry Campus

Op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan de opschaling van nieuwe, duurzame materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Hernieuwbare grondstoffen zoals olifantsgras, gft- en houtafval vormen daarvoor de basis. De campus biedt niet alleen faciliteiten zoals laboratoria, een demoruimte en kantoorruimte, maar ook ondersteuning op het gebied van financiering, marketing en technologie. De provincie Noord-Brabant is aandeelhouder van de campus en maakt de bouw van de nieuwe demohal mede mogelijk.

Contact

Uitbreiding Green Chemistry Campus

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.