Eerste LOF Brabant lening voor wereldwijde primeur

Het verhoogde fietspad is gebaseerd op de Baileybrug, die de geallieerden tijdens de bevrijding gebruikten. Fietsers rijden via deze brug op drie meter hoogte door het museum. De fietsbrug wordt aangesloten op het bestaande fietsroutenetwerk en is tijdens de openingstijden van het museum gratis te gebruiken. Doel is fietstoeristen te verleiden het museum ook als betalende gast te bezoeken.

De lening van het LOF Brabant is goed voor een klein deel van de financiering van het fietspad. Eerder investeerden het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, de gemeente Boxmeer en de provincie Noord-Brabant al in het project. Erik van den Dungen, directeur van het Oorlogsmuseum Overloon: “Nu de Tweede Wereldoorlog van ‘memory’ naar ‘history’ gaat, worden moderne presentatietechnieken van steeds groter belang om de impact van oorlog op het leven van mensen, zowel burgers als militairen, voor museumbezoekers invoelbaar te maken.”

Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant

Het LOF Brabant verstrekt marktconforme leningen aan ondernemers met een innovatief, kwalitatief onderscheidend plan voor de Brabantse vrijetijdssector. Zo stimuleert het fonds de ontwikkeling van nieuw vrijetijdsaanbod met als doel structureel meer bezoekers van verder weg naar Brabant te trekken, die langer blijven en meer besteden.

Bert Pauli, gedeputeerde Economie en Internationalisering van de provincie Noord-Brabant: “De vrijetijdssector in Brabant kan met uniek en vernieuwend aanbod nog veel meer bezoekers trekken. De kans is groot dat zij vervolgens ook andere plekken bezoeken en in de provincie blijven slapen of eten. De provincie wil op deze manier de economie versterken en is daarom mede-initiatiefnemer van het LOF Brabant. Ik ben blij dat nu de eerste lening is verstrekt waardoor Oorlogsmuseum Overloon op innovatieve wijze de geschiedenis kan laten spreken.”

Groei bezoekers en korte vakanties

 Dit project bij het Oorlogsmuseum Overloon is een mooie samenwerking tussen vrijetijdseconomie en cultuur. Samenwerkingen zoals deze zorgen voor meer bezoekers en bestedingen in de vrijetijdsector en aanverwante sectoren. En met succes bleek uit de meest actuele cijfers over de Brabantse vrijetijdseconomie. Het provinciale vrijetijdsbeleid richt zich op het aantrekken van internationale bezoekers, zakelijke bezoekers en mensen die een korte vakantie in Brabant doorbrengen. Deze bezoekersaantallen zijn allemaal gegroeid. Lees voor meer informatie de monitoringsnotitie vrijetijdseconomie.

Meer informatie: Leisure Ontwikkel Fonds

Contact

Eerste LOF Brabant lening voor wereldwijde primeur

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.