39 nieuwe buitenlandse bedrijven naar Brabant

Met de uitbreiding van Advantech in Eindhoven worden bijvoorbeeld meer kansen gecreëerd in geavanceerde technologische innovaties. De investering van 15 miljoen euro van Merck in haar productiefabriek in Veldhoven leidt tot hoogwaardige werkgelegenheid bij dit zeer innovatieve bedrijf. Het snelgroeiende Turkse bedrijf Sarten koos Brabant als locatie voor haar eerste productievestiging van verpakkingen in West-Europa.

Goed gevulde portefeuille

"Wij zien een goed gevulde projectportefeuille, maar de arbeidsplaatsen per project en het geïnvesteerde kapitaal nemen af. Voor grote logistieke projecten zien wij daarnaast een druk op de arbeidsmarkt en een beperkt aanbod van grote kavels in Brabant," zegt Eelko Brinkhoff, Manager BOM Foreign Investments & Trade. "In ons team en met onze partners blijven wij gericht op de kansen die wij zien in buitenlandse markten en spelen we in op mogelijkheden die zich voordoen. Wij houden vast aan een strategische focus op inzet in bepaalde landen en sectoren, omdat wij geloven in de kansen die deze aanpak meerjarig met zich meebrengt.”

Waardering

Het werk van de BOM kreeg onlangs erkenning van een panel van experts. Het fDi Magazine, onderdeel van de Financial Times, beoordeelt jaarlijks het vestigingsklimaat van Europese steden en regio’s. Op de ranglijst voor middelgrote regio’s staat Brabant op een zevende plaats. De regio krijgt waardering voor de verbindingen op het gebied van infrastructuur en ICT (2de plaats) en de strategie voor het aantrekken van buitenlandse bedrijven (2de plaats).

BOM

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij is de belangrijkste uitvoeringsorganisatie van provincie Noord-Brabant op het gebied van economie. De BOM begeleidt buitenlandse bedrijven die zich in Brabant willen vestigen met advies over onder andere locatieselectie, arbeid en wet- en regelgeving.

Contact

39 nieuwe buitenlandse bedrijven naar Brabant

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.