De samenwerking op militair en civiel gebied maakte de afgelopen jaren flinke vorderingen. Voorbeelden hiervan zijn Fokker dat onderhoud doet aan helikopters van de luchtmacht en civiele bedrijven die inspecties doen van luchtmacht materieel. Door nu letterlijk het hek te openen, smelten Business Park Aviolanda en de vliegbasis nog meer samen als één onderdeel met een netwerk van verschillende bedrijven.

Samenwerken is nodig

Directeur Ed Heinen van Business Park Aviolanda: “Elk hek roept beperkingen op. De opening bevordert de samenwerking binnen het aerospace-cluster Aviolanda en levert een win-win situatie op voor luchtmacht, de bedrijven op Aviolanda en uiteindelijk ook de West-Brabantse gemeenschap”. Commodore Mario Verbeek, commandant van het Logistiek Centrum Woensdrecht: “Samenwerking tussen defensie en het bedrijfsleven is nodig om het aerospace-cluster op en rondom de vliegbasis verder uit te bouwen en te ontwikkelen. We kunnen onze samenwerking nu verder intensiveren”.

Mijlpaal

De provincie Noord-Brabant is aandeelhouder van Aviolanda. Als aanjager van de Brabantse economie en werkgelegenheid zijn zij trots op het doorbreken van de fysieke barrière, zegt gedeputeerde Pauli (Economie en Internationalisering). “Een mijlpaal in de verdere ontwikkeling van het regionale aerospace-cluster en het ecosysteem dat we rond vliegtuigonderhoud aan het bouwen zijn. Het uiteindelijke doel is het creëren van zo veel mogelijk banen.”

Fokker Elmo en Fokker Services zijn al jaren gevestigd op Aviolanda. De laatste jaren kwamen er diverse nieuwe en specialistische spelers bij op het gebied van luchtvaartonderhoud, waaronder niet-destructief onderzoek van materialen, composietreparaties- en opleidingen en onderhoud  van vliegtuigmotoren.  Op de vliegbasis Woensdrecht zijn het opleidings- en onderhoudscentrum van de Luchtmacht gevestigd samen met partners om het onderhoud betaalbaar te houden en de inzet van de vliegtuigen te verhogen.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.