Saxofonist Mo van der Does. Foto Merlin Daleman

Saxofonist Mo van der Does. Foto: Merlin Daleman

Dit is een geldbedrag van € 5000 voor talentontwikkeling en een podium tijdens de komende editie Jazz in Duketown. Van der Does ontving de prijs uit handen van commissaris van de Koning Wim van de Donk, voorzitter van het Brabantse Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voor de Conservatorium Talent Award strijden conservatoriumstudenten uit verschillende disciplines tegen elkaar. Een professionele vakjury beoordeelde de talenten zaterdag op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie. Van de acht finalisten kreeg Van der Does de meeste stemmen. De jury, bestaande uit Aad van Nieuwkerk, Bartho van Straaten, Rob Horsting, Sophie Blussé en Benjamin Herman, roemde de saxofonist.

Eigen verhaal

‘Flair, durf, lef, duidelijke keuzes! Goeie stukken die goed in elkaar zitten! Prachtig soleren, met een mooie toon en indrukwekkende instrumentbeheersing! De jury houdt van de traditie van jazz, waarin nog zoveel mogelijk is, maar net zoveel houden we van relevante ontwikkelingen en originaliteit. Van muziek die een eigen verhaal op een persoonlijke en eigentijdse manier wil vertellen.
We zijn onder de indruk van wat we gehoord hebben, maar we zijn ook heel benieuwd naar wat er nog mogelijk is buíten die traditie, naar het eigentijdse dat we nog mogen verwachten van de winnaar van de Conservatorium Talent Award 2019.’ Aldus de jury.
Mo van der Does speelt op zaterdag 8 juni op het podium aan de Markt tijdens Jazz in Duketown. De saxofonist volgt gitarist Prashant Samlal op, winnaar Conservatorium Talent Award 2018.
De prestigieuze prijs is voor de achtste keer onderdeel van Jazz in Duketown en wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Contact

Saxofonist Mo van der Does wint Conservatorium Talent Award 2019

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.