Folder Gemaakt in Brabant

Neem jouw exemplaar mee en je zal verrast worden door talloze plekken waar bedrijfsleven en designers elkaar opnieuw ontmoeten.

Industriële erfgoedlocaties

In het kader van het jaar van Mondriaan tot Dutch Design lanceert provincie Noord-Brabant samen met Visit Brabant een kaart met industriële erfgoedlocaties. Met deze kaart willen we het verhaal van innovatief Brabant vertellen, van de historische pioniers in relatie tot de sociale en creatieve werkplaatsen die het vandaag de dag zijn.

Kaart

Op de kaart vind je talloze plekken in de provincie waar bijzondere, oude, industriële complexen met een indrukwekkende geschiedenis te vinden zijn. Waar bedrijfsleven en designers elkaar ontmoeten. Een goede reden voor een plaats in de spotlights en een bezoek waard.

Herbestemming

Heel wat van de erfgoedcomplexen hebben vandaag al een herbestemming gekregen. Iedereen kent natuurlijk Strijp-S, het creatieve en culturele hart van Eindhoven. Maar ben je al eens gaan lunchen in Kafé van Leer in de oude leerfabriek in Oisterwijk? Of shop iets voor in je sociaal duurzaam huis bij Social Label in de Tramkade in ’s-Hertogenbosch. Laat je inspireren, er is zoveel te ontdekken in Brabant.

Download de kaart

Je kunt de kaart in alle VVV’s in Brabant terugvinden, net zoals in de complexen zelf. Maar je kunt hem ook hier alvast downloaden.
Krijg je niet genoeg van Brabants Erfgoed? Bezoek dan onze nieuwe website www.brabantserfgoed.nl. Hier vind je niet alleen industriële erfgoedcomplexen, maar ook religieus, bestuurlijk en bevochten erfgoed terug.

Zie ook