In 2010 startte de provincie met het ontwikkel- en investeringsprogramma 'de Erfgoedfabriek'. Sindsdien zetten we ons in om gezichtsbepalende iconen van toen een nieuwe bestemming te geven. We maken scherpe keuzes en investeren alleen in die complexen waarin we een kansrijke en eigentijdse herbestemming zien.
 


Verbinden
De Erfgoedfabriek heeft een innovatieve, verbindende Brabantse aanpak. We brengen mensen bij elkaar, bieden leerwerkplekken (JOB-House) , ontwikkelen, ondernemen, delen kennis en stimuleren nieuwe product-marktcombinaties. De rol die we als provincie aannemen verschilt: van verbinden en ontwikkelaar tot financier.

Duurzame herbestemming
We streven er steeds weer naar een duurzame herbestemming neer te zetten. Zodat iedereen kan blijven genieten van ons erfgoed en de complexen hun economische en ruimtelijke waarde behouden.

Lees meer over de Erfgoedfabriek en onze Brabantse iconen in ons Verkenningenboek .

 

Zie ook

Contacten (1)

Open Links Sluit Links

Reacties (1)

 1. Jan Timmers
  Gemert 26-02-2018 18:33 uur

  Beste medewerker
  Het kasteel van Gemert gaat in andere handen over binnenkort. Ik vroeg me af of de bijdrage van de Provincie in de ontwikkeling van het kasteel nog steeds staat en of de hoogte van deze bijdrage gelijk is gebleven aan een eerdere mogelijke aankoop, enkele jaren geleden. Ik meen dat de Provincie toen 5 miljoen Euro zou investeren. Klopt dit?
  Met vr. gr. Jan Timmers, SP bestuur Gemert-Bakel

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.