De Erfgoedfabriek heeft als opdracht het behouden van erfgoed door ontwikkeling. Restaureren alleen is niet voldoende. Met de Erfgoedfabriek gaan we ook op zoek naar een nieuwe functie. Omdat herbestemming een duurzame manier is om de toekomst van onze Brabantse iconen te garanderen. We trekken hierin samen op met ondernemers, andere overheden. bewoners, de buurt en de eigenaars.
 

Verbinden

De Erfgoedfabriek heeft een innovatieve, verbindende Brabantse aanpak. We brengen mensen bij elkaar, bieden leerwerkplekken (GRUTS), ontwikkelen, ondernemen, delen kennis en stimuleren nieuwe product/-marktcombinaties. De rol die we als provincie aannemen verschilt: van verbinden en ontwikkelaar tot financier.

Herbestemming erfgoed

Brabant is bezaaid met erfgoed. Fantastisch en moeilijk tegelijk. Welke gebouwen kiezen we voor herbestemming. Belangrijk is dat het erfgoedcomplex gezichtsbepalend is voor Brabant en daarmee een icoon is van de vier verhaallijnen. En er moet een markt zijn voor herbestemming. Met de Erfgoedfabriek investeren we in de herbestemming van belangrijke erfgoedcomplexen. Dit doen we altijd in samenwerking met andere partijen in de markt. Oude gebouwen krijgen nieuwe functies, verhalen blijven levend en karakteristieke gebouwen in ons landschap blijven behouden. Lees meer over de Erfgoedfabriek en onze Brabantse iconen in onsVerkenningenboek.

Contact

Investeringsprogramma de Erfgoedfabriek

Reacties (1)

 1. Jan Timmers
  Gemert 26-02-2018 18:33 uur

  Beste medewerker
  Het kasteel van Gemert gaat in andere handen over binnenkort. Ik vroeg me af of de bijdrage van de Provincie in de ontwikkeling van het kasteel nog steeds staat en of de hoogte van deze bijdrage gelijk is gebleven aan een eerdere mogelijke aankoop, enkele jaren geleden. Ik meen dat de Provincie toen 5 miljoen Euro zou investeren. Klopt dit?
  Met vr. gr. Jan Timmers, SP bestuur Gemert-Bakel

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.