Zwemverbod voor Piushaven in Tilburg

Deze locatie was onderzocht als zwemlocatie omdat er door een groot aantal mensen werd gezwommen, maar zwemmen blijkt daar gevaarlijk. De onveilige onderwaterbodem, onveilige waterkant én vaarbewegingen vergroten het risico op ongevallen en verdrinkingen. De gemeente zal ook waarschuwingsborden plaatsen bij de Piushaven om aan te geven dat zwemmen daar verboden is. Daarnaast voeren handhavers regelmatig controles uit bij de Piushaven.

Zwemverbod

Aangewezen zwemwaterlocaties in Brabant worden regelmatig gecontroleerd op veiligheid en waterkwaliteit. Als daar aanleiding voor is, kan de provincie een zwemverbod of negatief zwemadvies instellen. Een zwemverbod houdt in dat zwemmen op die locatie niet mag, omdat het risico om ziek te worden of een ongeluk te krijgen groot is.

Veilig zwemmen

Tijdens het zwemseizoen (1 mei tot 1 oktober 2021) kan er veilig worden gezwommen op de aangewezen locaties. Die zijn te herkennen aan de provinciale borden ter plekke. De aangewezen locaties zijn te vinden op de landelijke website www.zwemwater.nl. Zwemmen op niet-aangewezen locaties wordt altijd ten sterkste afgeraden.

In de omgeving van de Piushaven liggen drie andere locaties waar wel gezwommen mag worden. Dat zijn: Oostplas in Goirle, Bauwbraken in Berkel Enschot, Blauwe Meer Loon op Zand/Kaatsheuvel en Staalbergven Oisterwijk.

Contact

Zwemverbod voor Piushaven in Tilburg

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord gebruik dan ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • u kan contact opnemen met de webredactie om uw reactie te laten verwijderen.