De jury selecteert de 52 beste en mooiste gedichten voor de bundel. En 12 dichters mogen hun winnende gedichten ook voordragen tijdens het online Dichten Voor Water Festival op zondag 21 maart van 19.00-20.00 uur. Dat is de internationale dag van de poëzie (UNESCO). Op Wereldwaterdag, maandag 22 maart, verschijnt de dichtbundel.

Ereplek voor Brabants gedicht in waterprogramma

Brabantse dichters maken dit jaar extra kans op publiciteit. Omdat de provincie aan een nieuw Brabants water- en bodemprogramma werkt, kiest de jury van Dichten voor Water dit jaar ook het beste Brabantse gedicht uit alle inzendingen. Dat krijgt een eervol plekje in de definitieve versie van het programma.

Gedicht insturen

Voor deze 7e editie van de landelijke dichtwedstrijd Dichten voor Water wordt iedereen in heel Nederland opgeroepen hun beste watergedicht in te sturen. U kunt uw gedicht insturen tot en met 14 maart 2021, middernacht, via www.wereldwaterdag.nl.

Andere activiteiten wereldwaterdag

Normaal gesproken worden op Wereldwaterdag ook watergebieden schoongemaakt. Dit jaar stond een grote schoonmaakactie van de Biesbosch op het programma Vanwege corona kan dat helaas niet doorgaan en is de opzet van deze dag dit jaar veel kleiner dan normaal. Vandaar dat het evenement Wereldpoëziedag op 21 maart 2021 ook digitaal zal plaatsvinden. 

Meer informatie

Zie ook de internationale website: www.worldwaterday.org


     

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.