Brabant mag gebruik glyfosaat blijven verbieden

De Centrale Grondkamer heeft vandaag een uitspraak gedaan over het verbod op gebruik van glyfosaat op de pachtgronden van de provincie Noord-Brabant. De Grondkamer Zuid had eerder besloten dat dit verbod niet opgenomen mocht worden in de pachtvoorwaarden. Daarop heeft de provincie beroep ingesteld bij de Centrale Grondkamer.

De Centrale Grondkamer heeft besloten dat de provincie het gebruik van glyfosaat op haar pachtgronden mag blijven verbieden bij eenjarige pachtovereenkomsten. Gedeputeerde Staten zijn blij met deze uitspraak, ze beschouwen glyfosaat als schadelijke stof: schadelijk voor de gezondheid en het heeft grote nadelige effecten op de biodiversiteit. Voor de provincie is het van groot belang om zowel de Brabantse grond als het Brabantse drink- en oppervlaktewater schoon te houden van schadelijke stoffen als glyfosaat.

Niet alleen de provincie Noord-Brabant, maar ook Brabant Water, Waterschappen Aa en Maas en De Dommel en tien Brabantse gemeenten verbieden het gebruik van glyfosaat op hun pachtgronden.

Contact

Brabant mag gebruik glyfosaat blijven verbieden

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord gebruik dan ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • u kan contact opnemen met de webredactie om uw reactie te laten verwijderen.