Schone Maas startpunt Vrijwilligers actie schone Maas 2019 Schone Maas afval actie 2019

De opruimactie vond plaats in de gemeenten Altena, Boxmeer, Den Bosch, Drimmelen, Oss en Waalwijk, langs zeker 35 tracés langs de Maas en aansluitende wateren. De vrijwilligers kwamen van IVN-afdelingen, Natuurmonumenten en andere natuur- en milieugroepen, watersportverenigingen, visverenigingen en roeiverenigingen. Daarnaast hebben geocachers en werknemers van gemeenten, provincie en waterschappen zich ingezet.

Plastic en piepschuim

Bij de opruimacties werd vooral plastic aangetroffen. Dit jaar werd op diverse plekken ook veel piepschuim gevonden. Verder was er huisraad gedumpt, zoals matrassen en plastic stoelen. Ook vond men een aantal oliefilters, waarschijnlijk afkomstig van de scheepvaart. Op de recreatiestrandjes worden helaas nog steeds veel blikjes, flesjes, bierdoppen en verpakkingsafval achtergelaten.

Steeds meer mensen doen mee

Steeds meer groepen gaan een aantal keer per jaar een tracé langs de Maas opruimen. In de gemeente Heusden gaat men in september nog aan de slag. De totale inzet voor een Schone Maas zal dit jaar dan ook weer groter zijn dan vorig jaar. De actie Schone Maas is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant in de vorm van een subsidie.

Contact

Maas weer een stuk schoner

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.