Stijn Smeulders: “Hoewel de vijf genomineerden allemaal van zeer hoog niveau zijn, is de jury unaniem in haar beslissing. De beide winnaars van Brabants Lof & Brabantse BeLofte wil ik van harte feliciteren met deze mooie erkenning voor hun buitengewone prestaties. Ze zijn een goed voorbeeld hoe erfgoed een belangrijke bijdrage levert aan een Brabant dat voor zoveel mogelijk mensen een leuke en fijne plek is, om te wonen, te werken en te bezoeken.”

Sterrentocht en Ruiken aan de geschiedenis van Den Bosch

Op basis van het bijna verdwenen Driekoningenzingen heeft Stichting Het Vierde Geschenk met Sterrentocht een nieuwe traditie ontwikkeld voor Tilburg. Mensen van alle leeftijden én culturen zijn actief bij het project betrokken. De jury is onder de indruk van hoe de stichting het project laat aansluiten bij de multiculturele stad die Tilburg is.
Kunstenares Sanne Vaassen en historicus Girbe Buist ontwerpen met de Oogvereniging Brabant een geurwandeling voor slechtzienden door de geschiedenis van Den Bosch. De hoge mate van de toegankelijkheid, publieksgerichtheid en creativiteit van het idee juicht de jury toe. Ook waardeert de jury de samenwerking met andere sectoren.

Brabants Lof & Brabantse BeLofte

Brabants Lof & Brabantse BeLofte zijn 2 erfgoedprijzen van Erfgoed Brabant (het provinciale kennis- en expertisecentrum voor erfgoed). De doelen van Brabants Lof & Brabantse BeLofte zijn het stimuleren én in het zonnetje zetten van bijzondere erfgoedprojecten die onder andere aandacht hebben voor inclusiviteit. Brabants Lof bestaat uit een geldprijs van €4.000,-. De aanmoedigingsprijs Brabantse BeLofte betreft een prijs van €1.000,- en een samenwerkingstraject met Erfgoed Brabant.

Contact

Winnaars Brabants Lof & Brabantse BeLofte bekend

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.