“Zowel de 2 provincies, de 3 steden, en de 34 parcoursgemeenten staan al enige tijd in de startblokken”, zegt de Utrechtse wethouder Klaas Verschuure. “En dat geldt ook voor de vele vrijwilligers, bedrijven, sportverenigingen en scholen die allemaal een mooi feest in hun buurt willen maken van La Vuelta Holanda. Ik denk dat iedereen er enorm naar uitkijkt!” Hij sprak bij de presentatie in Madrid als vertegenwoordiger van het organisatiecomité, dat is samengesteld uit de Provincies Noord-Brabant (BrabantSport) en Utrecht en de steden Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht.

La Vuelta zal na de ploegenpresentatie op 18 augustus 3 dagen door Nederland voeren.

Klaas Verschuure: “De route in de stad Utrecht heb ik al even kunnen schouwen: er hoeft weinig aangepast te worden, omdat de straten er nog goed bij liggen. Utrecht heeft enige ervaring. Eerder ontvingen wij de Giro d’Italia (2010) en de Tour de France (2015). Met de komst van La Vuelta zijn wij straks de eerste stad ter wereld die de drie grote wielerronden heeft ontvangen.”

Programma

  • donderdag 18 augustus Ploegenpresentatie in Utrecht
  • vrijdag 19 augustus Ploegentijdrit in Utrecht
  • zaterdag 20 augustus Etappe ’s-Hertogenbosch – Utrecht
  • zondag 21 augustus Etappe Breda - Breda

77ste editie

Op 19 augustus gaat de 77ste editie van La Vuelta van start met een ploegentijdrit. Onder de drieëntwintig deelnemende ploegen zijn er gegarandeerd twee met een duidelijk Nederlands tintje, Jumbo-Visma en Team DSM. Mogelijk komt daar de Alpecin-Fenix ploeg nog bij. Deze ploegen waren zeer succesvol in de afgelopen Vuelta, met meerdere etappeoverwinningen en de eindwinst voor Primož Roglič.

Een dag later vertrekt de karavaan vanuit ’s-Hertogenbosch, voor een rit in lijn terug naar Utrecht. Wethouder Huib van Olden van ’s-Hertogenbosch: “We zijn er trots op dat we de internationale wielertop mogen begroeten in het hart van onze stad. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om de renners een warm welkom te geven in ’s-Hertogenbosch. We vieren die hele dag feest met de ‘Plaza Vuelta’ als spetterend middelpunt.”

Door het Brabantse land

Op zondag 21 augustus maakt het peloton kennis met het Brabantse land. Wethouder Daan Quaars van Breda: ‘Ik ben ongelofelijk trots dat we in 2022 als Breda de derde etappe mogen hosten. Met de start in Breda, de finish in Breda en waar de rest van het parcours door het mooie West-Brabant gaat, dé regio waar de wielersport in de haarvaten zit!'

De route is nagenoeg gelijk gebleven aan het parcours dat in 2020 reeds was uitgezet. Alle informatie over de route is te vinden op www.lavueltaholanda.com

Contact

Vuelta parcours in Nederland opnieuw onthuld

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.