Noraly Beyer interviewt Vrouwkje Tuinman in boekhandel Van Piere in Eindhoven.

Noraly Beyer interviewt Vrouwkje Tuinman in boekhandel Van Piere in Eindhoven (Foto: Joost van Asch/Parlor Photography)

Dit nieuwe Brabants Boek Present is onder veel belangstelling gepresenteerd bij Boekhandel van Piere in Eindhoven, op een steenworp afstand van de kenmerkende locaties uit de novelle.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en Tilt maken voor de derde keer deze literaire actie in de provincie mogelijk. Vanaf zaterdag 4 september t/m zondag 3 oktober 2021 wordt dit boek gratis meegegeven aan lezers, die voor € 12,50 boeken aanschaffen in deelnemende Brabantse boekwinkels. Met een QR-code in het cadeauboek is het verhaal van Vrouwkje Tuinman ook direct digitaal te lezen of als present door te geven.

Tuinman is geboren en getogen in Den Bosch, maar woont al jaren in Utrecht. Ze liet zich voor deze literaire opdracht inspireren door een onopgeloste politiezaak in Eindhoven. In 1959 overleden kort na elkaar de drie zoontjes van een pensionhoudster in de stad. Hun dood was zo’n mysterie dat het de gemoederen tot ver buiten Brabant bezighield en de politie er onderzoek naar deed.

Vrouwkje Tuinman: “Deze vrouw ploetert en probeert een leven neer te zetten tegen de achtergrond van die stad die zo gericht is op groei en mogelijkheden. En op kleine schaal gebeurt er dan dat grote drama. Al die mogelijkheden die de wederopbouw biedt, kunnen niet uitsluiten dat op persoonlijk vlak de hele wereld instort.”

Op bezoek bij boekhandelaren

De hele maand september staat in het teken van het Brabants Boek Present. Tilt organiseert een coronaproof boektour met Vrouwkje Tuinman. In diverse boekwinkels en bibliotheken kunnen lezers en boekhandelaren met de auteur in gesprek. Op 6 november staat de eerste grote Leesclub gepland in de Bibliotheek LocHal in Tilburg, dan zal ook het gesproken boek worden gepresenteerd. Dit jaar exclusief bij de bibliotheekservice Passend Lezen voor lezers die blind, slechtziend of dyslectisch zijn.

Contact

Vrouwkje Tuinman presenteert Brabants Boek Present 'Tijdelijk verblijf'

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.