foto: William van der Voort (Young Art Night, Van Abbemuseum)

Foto: William van der Voort (Young Art Night, Van Abbemuseum)

Grote belangstelling

Bij Kunstloc Brabant, dat de aanvragen voor het Perspectiefbudget ontvangt en in behandeling neemt, kwamen er meer dan 130 projecten binnen. De toestroom was zo groot dat in het eerste uur na openstelling het beschikbare bedrag van €250.000 al ruim werd overvraagd. Gedeputeerde Staten heeft daarom besloten het beschikbare bedrag te verdubbelen met nog eens €250.000.

Gedeputeerde Stijn Smeulders van Cultuur: “De snelheid en mate waarmee het eind september beschikbare perspectiefbudget werd overvraagd, laat zien hoe groot de behoefte bij kleine ondernemers in de culturele sector is aan deze eenmalige financiële impuls. Daarom heeft het provinciebestuur besloten om nogmaals een budget van 250.000 euro beschikbaar te stellen voor deze makers, die hard geraakt zijn door de coronacrisis.”

Ontmoeten en beleven

Het Perspectiefbudget is er op gericht om kleine ondernemers in de culturele sector een eenmalige financiële impuls te geven. Zij kunnen met deze investering weer aanbod ontwikkelen, wat bevorderlijk is voor de levendigheid en bedrijvigheid in Brabant. Zo ontstaan er nieuwe culturele en maatschappelijke initiatieven, kunnen mensen elkaar weer ontmoeten, en leeft de vrijetijdssector op. Met de verdubbeling van het budget stelt Provincie Noord-Brabant hier in totaal een bedrag van € 500.000 voor beschikbaar.

Bericht aan aanvragers

Van 20 september tot de sluiting van het loket werden 139 projecten ingediend. De ingediende projecten zijn op volgorde van binnenkomst behandeld. De verdubbeling van het beschikbare budget betekent dat ook projecten die al ingediend waren maar nog niet getoetst waren alsnog getoetst kunnen worden om te zien of ze voor een toekenning in aanmerking komen. Alle makers en amateurkunstorganisaties die een aanvraag hebben ingediend ontvangen uiterlijk in de laatste week van oktober bericht of zij voor een toekenning in aanmerking komen.

Meer weten over het Perspectiefbudget?

Neem dan contact op met Kunstloc Brabant.

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.