Foto @Phil Chin: Joop Zoetemelk tijdens de Tour de France 1980. Zoetemelk was in 1979 de laatste Nederlandse winnaar van de Vuelta.

La Vuelta Holanda 2022

De Ronde van Spanje doorkruist volgend jaar maar liefst 34 Nederlandse gemeenten gedurende 3 dagen. De organisatie is in handen van de steden Utrecht, Breda en ’s-Hertogenbosch en de provincies Utrecht en Noord-Brabant. Stijn Smeulders, gedeputeerde Cultuur, Sport en Erfgoed: “Dat is mooi nieuws! Zowel zaterdag 20 augustus als zondag 21 augustus zijn de wielerhelden in onze provincie te bewonderen. Mijn advies: reserveer alvast dat weekend om met je kinderen langs de kant van weg de renners te kunnen aanmoedigen. Het wordt een geweldig feest.”
Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht namens alle publieke partners: "Geweldig nieuws dat we nu de officiële startdatum weten. We hebben zo lang naar de start van La Vuelta Holanda uitgekeken, nu weten we dat het er écht van gaat komen. Samen met inwoners, ondernemers en onze (internationale) gasten gaan we er een prachtig evenement van maken. De bijzondere band tussen Spanje en Nederland wordt daarmee nog verder versterkt.”

Een mening gedeeld door Javier Guillén, directeur van La Vuelta a España. “Al bijna 6 jaar werken we de gezamenlijk aan dit project. Ik ben verheugd dat we erin zijn geslaagd om alsnog een start in Nederland mogelijk te maken. Deze maanden van wachten hebben niets veranderd aan de wil om samen te werken, het enthousiasme en de ambitie die we vanaf dag één hebben gestoken in het organiseren van dit evenement; die een mijlpaal zal zijn voor het Spaanse en Nederlandse wielrennen.”

Programma in aanloop

La Vuelta Holanda gaat al veel eerder van start dan augustus 2022. In de doorkomst-gemeenten en op andere plekken in de regio’s worden maanden van tevoren al verschillende activiteiten georganiseerd. Hiermee is La Vuelta Holanda veel meer dan 3 dagen topwielrennen. De Nederlandse organisatie is in gesprek met sportverenigingen, scholen, culturele instellingen en ondernemers om te verkennen welke ideeën deze partijen hebben voor activiteiten rond het internationale wielerevenement in 2022. Er wordt ingezet op de thema’s feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid. Voor de stad Utrecht is het een extra bijzonder jaar; in 2022 wordt namelijk gevierd dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over La Vuelta Holanda op www.lavueltaholanda.com.

Contact

Start La Vuelta: 19 - 21 augustus 2022 in Utrecht en Brabant

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.