foto: William van der Voort (Young Art Night, Van Abbemuseum)

Foto: William van der Voort (Young Art Night, Van Abbemuseum)

“De coronacrisis heeft de culturele sector hard geraakt. Veel kleine ondernemers hebben een moeilijke periode doorgemaakt”, aldus gedeputeerde Stijn Smeulders van Cultuur. “Dit budget biedt perspectief voor makers en is onderdeel van een breed provinciaal pakket aan maatregelen rondom de coronacrisis. Deze maatregelen zorgen voor behoud van werk en banen bij de betrokken ondernemers en instellingen en hun toeleveranciers, op de korte en op de langere termijn. Zo zorgen we ervoor dat Brabant sterker uit de crisis komt.“

Perspectiefbudget

Het perspectiefbudget beoogt een eenmalige financiële impuls aan kleine ondernemers in de culturele sector te geven, zodat zij weer aanbod kunnen ontwikkelen. Het doel van dit budget is dat mensen elkaar kunnen ontmoeten, er ruimte wordt gegeven aan maatschappelijke initiatieven, en een stimulans wordt gegeven aan de vrijetijdssector.

Bijdragen

De provincie heeft een bedrag van € 250.000 beschikbaar gesteld. Bijdragen aan plannen kunnen worden gegeven tot het budget is uitgeput, of tot de sluiting van de indienperiode op 8 oktober. Bijdragen zijn tussen € 4000 en € 8000. De totale kosten van een project waarvoor een bijdrage wordt gevraagd, zijn niet hoger dan € 50.000.

Indienen initiatieven

Plannen zijn vanaf 13 september 00.00 uur tot vrijdag 8 oktober 18.00 uur in te dienen bij Kunstloc Brabant, of totdat het budget eerder is uitgeput. De procedure staat nu al globaal op de website beschreven. Een compleet overzicht van de criteria en voorwaarden voor het perspectiefbudget verschijnt begin september online.

Contact

Provincie stelt € 250.000 beschikbaar voor Brabantse cultuur

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.