Deze video gaat over Opening Ons Kloosterpad

Voor de Zusters Clarissen in Megen is de dag dubbel bijzonder. Zij vieren deze dag ook dat hun kloostergemeenschap 550 jaar bestaat en dat zij 300 jaar in hun klooster Sint Josephsberg in Megen wonen. Vandaar dat de Abdis zuster Angela van de Clararissen in Megen, namens alle betrokkenen bij het Brabants kloosterleven, het pad symbolisch aanbood aan Brabant. De Commissaris van de Koning, Ina Adema nam het Bindboek in ontvangst en daarmee is Ons Kloosterpad officieel geopend.

Pelgrimstocht

Ons kloosterpad is ontworpen voor de wandelaar die rust en ruimte zoekt om tot zichzelf te komen. Het is een heuse Brabantse pelgrimstocht. Temeer omdat er ook tal van mogelijkheden zijn voor verdieping, met de beweegredenen en overtuigingen van de kloosterlingen als leidraad. Daarom is het bij sommige kloosters ook mogelijk te overnachten en om mee te draaien in het kloosterritme.

Bindboek, souvenirs en prentkaarten

Wat ook helpt om de wandelingen meer betekenis te geven is het stijlvol vormgegeven bindboek, een spirituele reisgids. Want naast alle informatie over de route en de bijzondere kloosters onderweg, geeft het bindboek wandelaars ook aanzetjes voor contemplatie en overpeinzingen. Net als de bijbehorende souvenirs en prentkaarten, door kunstenaars ontworpen, voor ieder klooster op het einde van een etappe. Als aandenken voor de wandelaar of als manier om de ervaringen onderweg te delen met familie en vrienden.

Ons Kloosterpad op Tv

Het Programma KRO-NCRV Kruispunt maakt twee bijzondere uitzendingen over Ons kloosterpad. Kruispunt loop samen met een aantal bijzondere pelgrims, die ieder hun eigen reden hebben om op pad te gaan. Bijzondere ontmoetingen die gaan over thema’s als verlies, vertrek, hoop, levensloop en inspiratie. De uitzendingen zijn op 17 en 24 mei op NPO 2 om ca. 22.50 uur.

Jaar van het Brabants Kloosterleven

Ons kloosterpad is tot stand gekomen in het kader van 2021 - Het jaar van het Brabants Kloosterleven. Gedurende het hele jaar werken kloosterlingen en de provincie Noord-Brabant samen met tal van organisaties en vrijwilligers om de bijzondere band tussen Brabant en haar kloosters te vieren. Op www.brabantskloosterleven.nl is te zien wat er allemaal te doen, te proeven en te beleven is in het kloosterjaar.

Contact

Op pelgrimstocht in Brabant: Ons Kloosterpad geopend

Zie ook

Reacties (1)

 1. Rian van Spreeuwel
  Diessen 17-04-2022 12:12 uur

  Routekaart kloosterpad

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.