Foto @Phil Chin: Joop Zoetemelk tijdens de Tour de France 1980. Zoetemelk was in 1979 de laatste Nederlandse winnaar van de Vuelta.

Ministerie van VWS, de provincies Noord-Brabant en Utrecht, de steden Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht en de private partners hebben de handen opnieuw ineengeslagen om dit evenement in Nederland mogelijk te maken.

Stip op de horizon

In 2020 was de projectorganisatie genoodzaakt om in 2020 de start van dit omvangrijke wielerevenement terug te geven aan de Spaanse organisatie in verband met de pandemie. Daarna is gekeken naar mogelijkheden om de start te verplaatsen naar een ander jaar. De conclusie van dit haalbaarheidsonderzoek is dat La Vuelta alsnog in augustus 2022 start in Utrecht en Brabant. De exacte datum wordt bekend zodra de UCI (Union Cycliste Internationale) de jaarlijkse wielerkalender vaststelt. 

Fietsland

Gedeputeerde Wil van Pinxteren: “We zien dat Nederland stapje voor stapje steeds meer ‘opengaat’. Hoewel er op dit moment nog geen evenementen kunnen plaatsvinden door corona, willen we iedereen laten weten dat er groen licht is voor de start van de Spaanse Wielerronde in 2022 in Nederland. We vertrouwen erop dat La Vuelta Holanda voor de Brabantse inwoners, bedrijven, regio’s en organisaties een feestelijke stip is om naar uit te kijken in deze uitdagende periode. Gezamenlijk gaan we hier een prachtig en onvergetelijk evenement van maken in 2022.”
Vuelta-directeur Javier Guillén: “Het is een lang gekoesterde wens om in dit 'fietsland' te starten. Nederland staat bekend om haar organisatiekracht en ik weet zeker dat we, ook gezien de huidige situatie, erin slagen om het evenement op een goede en vooral veilige manier te organiseren.”

Nieuwe projectdirecteur La Vuelta Holanda

De komende maanden worden gebruikt om de opstart van het evenement verder vorm te geven, onder leiding gaan van een nieuwe projectdirecteur. Per 1 juli 2021 volgt Simone Richardson de huidige projectdirecteur Martijn van Hulsteijn op. Simone werkt al meer dan 30 jaar in de sportsector als coach, vrijwilliger, directeur, bestuurder en de laatste jaren als zelfstandig ondernemer. Eerder leidde zij sportorganisaties en evenementen als de Giro d’Italia start in Gelderland, de Amsterdam Marathon, en het EK Vrouwenvoetbal voor speelstad Doetinchem. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over La Vuelta Holanda op www.lavueltaholanda.com.

Contact

La Vuelta 2022 start in Utrecht en Brabant

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.